Aktuelt

21. oktober 2019

Kritik af skilsmissesystemets sagsbehandlingstider

En bred række kerneaktører på skilsmisseområdet - inkl. Samværsadvokatens Tanja Graabæk - udtaler kritik af de massive sagsbehandlingstider i det nye skilsmissesystem i en ny artikel i Altinget. Ministeren erkender problemet.
3. oktober 2019

Animationsfilm skal hjælpe skilsmissebørn

Det er altid en god ide at klæde børn på til mødet med myndighederne. Familieretshuset har derfor som noget nyt fået lavet tre korte animationsfilm, som skal hjælpe børn med at forberede sig, når de skal i kontakt med Familieretshuset.
25. september 2019

Rockwoolfonden præsenterer ny forskning i skilsmisser

Forskningen konkluderede, at en skilsmisse sætter livslange spor hos de involverede børn - særligt de yngre søskende - som f.eks. øget risiko for hhv. lavere karakterer, manglende uddannelse og et liv i kriminalitet.
1. april 2019

I dag åbnede det nye skilsmissesystem dørene

I dag - den 1. april 2019 - åbnede det nye skilsmissesystem dørene. For fremtiden hedder Statsforvaltningen ”Familieretshuset” og domstolene får en ny afdeling, der skal behandle de familieretlige sager inkl. tvangsudleveringssagerne: ”Familieretten”.
18. marts 2019

Tanja Graabæk om rugemor i TV2

Tanja Graabæk talte om Statsforvaltningens generelle rammer for fastsættelse af samvær i de ”skæve” sager som denne, da de ikke har brede rammer nok til at kunne møde de behov som den moderne familie støder på ifm. samvær – og at det nye skilsmissesystem ikke ændrer på det.
18. marts 2019

Skilsmisse i småbørnsfamilier

Tanja Graabæk var oplægsholder på Lisbeth Zornigs børnekonference for fagpersoner den 5. marts. Hun talte om skilsmisse i småbørnsfamilier og om, den betydning en skilsmisse har for små børn.