Skip to main content

Kritik af Familieretshusets fyringsrunde

I forbindelse med Familieretshusets nylige fyringsrunde har SamværsAdvokatens advokat Tanja Graabæk udtalt kritik af Familieretshusets ledelse for afskedigelser, som efter hendes vurdering er strategisk betingede. Hun har også udtrykt empati med Familieretshusets medarbejdere, hvis ansættelsesmæssige tryghedstæppe nu igen er revet væk under dem. Men særligt Familieretshusets “forklaringer” på fyringsrunden har gjort Tanja Graabæk vred, fordi de ikke set med hendes øjne har nogen validitet. Det har AdvokatWatch lavet en artikel om. I artiklen bakkes advokat Tanja Graabæk op af formanden for Danske Familieadvokater, Helle Brandt.

SamværsAdvokatens advokat Tanja Graabæk citeres i artiklen for følgende:

”Jeg kan ikke se det som andet end et strategisk træk for at få endnu en merbevilling. Ledelsen ved godt, at der er ekstremt politisk fokus på at sikre korte ventetider lige nu,” siger familieretsadvokat Tanja Graabæk

Den forklaring køber Tanja Graabæk fra Samværsadvokaten ved Advokatfirmaet Strauss & Garlik dog ikke. ”De har hele tiden vidst, at merbevillingen udløber i 2025, og hvis man har en øremærket merbevilling, så bør man da løbende indrette sig efter den virkelighed, som basisøkonomien uden den konkrete merbevilling giver,” siger hun.

”Man bør da også notere sig, at ministeren dagen efter Justitia-rapporten, som kritiserer Familieretshuset, straks var ude og sige, at hun godt kan se, at der skal flere penge til. Men det her handler jo lige så meget om et ledelsesansvar, som det handler om penge,” pointerer Tanja Graabæk.

Sagsbehandlingstiderne i Familieretshuset vil da også stige igen, hvis ikke der bliver lavet genansættelser, mener Tanja Graabæk og peger på, at man så skal ud at hyre nogle af de afskedigede medarbejdere igen.

Læs AdvokatWatchs fulde artikel her (NB: bag betalingsmur):
https://advokatwatch.dk/Advokatnyt/Advokater/article16422021.ece

Læs advokat Tanja Graabæks uddybende opslag på LinkedIn, som artiklen i AdvokatWatch refererer til:
https://bit.ly/46gebq7