Skip to main content

FAMILIERETSHUST sætter fokus på deleordninger

DR oplyser, at ventetiderne på et møde i Familieretshuset i §7-sagerne nu er nede på lidt mere end en måned. Det efter at Familieretshuset fra politisk set af flere omgange har fået tildelt massive ressourcer.

Som specialister ryster vi lidt på hovedet over ”nyheden” i SamværsAdvokaten. For selv om det er helt korrekt, at borgerne i § 7-sagerne i dag indkaldes hurtigere til det første møde i Familieretshuset, så er der i Familieretshuset fortsat alt for lange sagsbehandlingstider, for lav kvalitet i det udførte børnefaglige arbejde og generelle massive retssikkerhedsmæssige problematikker, som skal løses for at Familieretshuset løfter deres opgave bare nogenlunde ordentligt.

At Familieretshuset dog nok aldrig får løst de problemer, understreges desværre af deres egen rapport, som skulle vise, hvad Familieretshuset evnede i de mest optimale af situationer. Her smed Familieretshuset alt de havde efter et lille antal specifikt udvalgte sager (med det formål at sikre så positiv en rapport som muligt) og alligevel var konklusionen, at borgerne i disse sager reelt ikke blev mødt på deres behov.