Samværsadvokaten i radioen – P1 Morgen

Samværsadvokaten var den 30.12.2019 i P1 Morgen i anledning af vores kronik i Information den 21.12.2019, hvor vi – som svar på krisecentrenes kronik – beskrev den virkelighed, som vi har oplevet gennem ca. 14 år som specialister på det familieretlige område. Både som jurister i Statsforvaltningen (Familieretshuset) og nu i advokatbranchen.

I interviewet anslog vi, at omkring 10% af alle krisecenterophold ikke har grundlag i reelle voldsanklager, i hvilke tilfælde krisecenteropholdet bruges strategisk for at vinde ret over børnene. Vi problematiserede i den forbindelse den ensidige oplysning af sagerne, hvor krisecentrene ikke går nærmere ind i en undersøgelse af sagerne og kun har en parts fortælling.

Formand i LOKK, Niels Christian Barkholt afviste i sit efterfølgende interview i sagen først, at vores oplysninger var rigtige. Men han anerkendte senere i samme interview, både at der er mennesker, der misbruger et ophold på krisecentre, og at krisecentrenes syn på sagerne alene baserer sig på en parts udlægning. Førstnævnte erkendte LOKK også efterfølgende på deres facebookside i et opslag samme dag kl. 11.17 : ”Men dermed ikke sagt, at nogen ikke kan misbruge systemet, det sker i andre dele af vores samfund og det kan kvindekrisecentrene selvfølgelig ikke være immune overfor”

Det lykkedes os dog desværre ikke at få skabt grundlag for en debat om, hvordan man så sammen kunne komme misbruget af uberettigede ophold til livs, når vi nu alle var enige om, at misbrug eksisterer. Det så validiteten af krisecentererklæringerne kunne blive langt stærkere, og børnene ikke blev gidsler i midten i form af uberettigede krisecenterophold. For det er også et overgreb for et barn uberettiget at blive fjernet fra sit trygge nærmiljø og sat ind i et rum med kriseramte mennesker, ligesom det er et overgreb for et barn at blive frataget retten til at have bevare kontakten til en velfungerende forælder. Men at krisecentrene endeligt anerkendte eksistensen af problemet er trods alt et skridt i den rigtige retning.

Lyt med her på både Samværsadvokatens Nanna Bolunds og LOKKs formand, Formand i LOKK, Niels Christian Barkholts interviews:
http://bit.ly/2FfTwYW